Szeresd a várost, szeresd az egyházat!

Imakezdeményezés az egyház és a város megújulásáért

 

BEVEZETÉS:

Miután a feltámadt Jézus kijelentette a tanítványoknak, hogy mi lesz a feladatuk (tanúim lesztek), és hogyan valósulhat ez meg (erőt kapnak a Szentlélek által).

A tanítványok várnak és imádkoznak:  „Ezek valamennyien egy szívvel és egy lélekkel kitartóan vettek részt az imádkozásban, az asszonyokkal, Jézus anyjával, Máriával és testvéreivel együtt.” (ApCsel. 1.14).

Húsvét és pünkösd között, ha fizikailag nem is egy helyen, de szeretnénk egy szívvel és egy lélekkel, kitartóan imádkozni azért, hogy Isten Lelke látogassa meg az egyházunkat és városunkat.

A városért és az egyházért való imádság:

  • Emlékeztet minket, hogy az evangélium terjedése nem a mi hatalmunkban áll, és nem is a mi dicsőségünket szolgálja;
  • Segít nekünk egyre mélyebben belépni abba, hogy Jézus szemével lássuk, és az Ő indulatával szeressük a városunkat, és benne az egyházunkat;
  • Megláttatja velünk, milyen mély elesettségben vagyunk bűneink és nyomorúságaink miatt;
  • Eszköze lehet annak, ahogy Isten az ő kegyelme szerint kiárasztja Lelkét egyházunkra, gyülekezeteinkre, városunkra.

KERETEK:

  • Ne feledd: az imádság munka. A munkának gyümölcse van. Isten azt ígéri, hogy aki keresi őt, meg is találja.
  • Napi fél óra imádság – add rá oda az időt. Akkor is, ha szaladnék… ha feszítenek a tennivalóid… Akkor is, ha 5 perc után úgy érzed, ennyi volt. Maradj ott Isten előtt ebben a 30 percben, akkor is, ha nehéz.
  • Az imádság bibliai szakaszokhoz kapcsolódik. Egy héten több alkalommal is elmélyülhetsz az Igében, próbáld egyre mélyebben megragadni, megrágni, megenni az Igét (Ez. 2.8).
  • Az Igéhez kapcsolódó gondolatok vezethetnek, de nem kell, hogy fogva tartsanak; az imádságban Isten maga vezet.
  • Az imádságot ún. „gyakorlatok” kísérik; olyan tapasztalatok, amelyek segítenek belépni abba, hogy imádságos szívvel, egyre inkább Jézus indulatával lásd a városunkat. Próbáld kitenni magad ezek által Isten Lelkének minden héten, ez része a formálódásodnak.
  • Hasznos, ha naplószerűen vezeted legfontosabb tapasztalataid, felismeréseid. Jegyezd fel, ha úgy látod, Isten mond valamit, hív valamire.

Ez az anyag minden héten 5 napot ölel fel. Légy irgalmas és kegyelmes önmagadhoz az imádság munkájában; még ha munka is, odaszánás is, akkor sem a mi teljesítményünkről szól. Az imádságban a bennünket Krisztusban megváltó, ránk igent mondó és bennünket teljesen elfogadó Atya jelenlétében vagyunk.

 

A Szeresd a várost! imafüzet ITT tölthető le.