Pedagógus Bibliakör

Pedagógus bibliakör

„Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az Én nevemben: ott vagyok közöttük. (Máté 18,20)

Nem könnyű ma pedagógusnak lenni! A munkahelyi elvárások és szakmai kihívások leterhelnek bennünket. Sokszor mindenhol keressük a felüdülést, megértést, útmutatást, csak ott nem, ahonnan meg is kaphatnánk. Ezért nagy lelkesedéssel fogadtuk 2018. márciusában Fazakas Ferenc Sándor Tiszteletes Úr bejelentését, hogy gyülekezetünkben Pedagógus Bibliakör indul a városunkban lakó óvodapedagógusok és tanárok részére. Miden hónap 3. hétfőjén, 8-10 fővel rendszeresen találkoztunk a gyülekezeti teremben. Tiszteletes Úr kezdő áhítata, imádsága után az „Áld, lelkem Istened!” c. énekeskönyvből közkívánatra választottunk énekeket, melyeket Fazakas Eszter Református Iskolánk lelkésznője zongorán kísért, áldott hangjával lelkeket ébresztett fel.

Témáink voltak: Létezik-e számomra Isten? Mikor és hogyan találkoztam az első Isteni élménnyel? A hétköznapokban hogyan tudom a hitemet közvetíteni, átadni? Kicsoda nekem Jézus?

A résztvevők többsége őszinte szívvel mesélte el Istenhez fűződő kapcsolatát, tapasztalatát. A felmerülő hitbéli kérdéseinkre mindhárom lelkészünktől (Németh Nikoletta lelkipásztor is körünkben ült), igével alátámasztva, megerősítő, útmutató válaszokat kaptunk. Az interaktív játékok még színesebbé tették alkalmainkat. Véleményem, hogy a Szentlélek köztünk volt, hiszen egy új közösségben olyanok is el merték mondani a legmélyebb, legbensőbb Isteni élményeiket, akik eddig nem tudtak megnyílni, imádkozni mások előtt. Köszönjük, hogy a mindennapi nehézségek, próbák közepette feltöltődhettünk!

Reménységünk szerint ősztől a Bibliakörünk létszámában is gyarapodni fog és lelkiekben is gazdagodni! Isten áldását kívánom Mindnyájunkra, krisztusi szeretettel a következő igével: „Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat! (Jakab 1,2)

Dr. Báthori Gáborné Irénke

 

0 válaszok

Szóljon hozzá Ön is!

Véleménye vagy kérdése van? Beszélgetne velünk?
Írjon bátran, és válaszolunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük