GYÜLEKEZETI ALKALMAINK RENDJE A KORONAVÍRUS OKOZTA JÁRVÁNYHELYZETBEN

,

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsa a vidéki gyülekezetek közösségi alkalmainak újraindítását javasolja illetve megengedi. Ennek értelmében a Nyírbátori Református Egyházközség Elnöksége ismét személyes közösségi alkalmakra hívja és várja a gyülekezet tagjait az alábbi Gyülekezeti Programterv és Egyházközségi Védekezési Szabályzat betartásának figyelembevételével:

– 2020. május 17-én délelőtt még a megszokott módon online formában tartjuk istentisz-teleti alkalmunkat, délután 16:00 órakor szabadtéri istentiszteletet tartunk a templomkertben.
– Az első nyilvános istentisztelet Mennybemenetel ünnepén (2020. május 21, Áldozócsütörtök) 10:00 órakor lesz a templomban.
– Május 24-től vasárnaponként 10:00 órakor nyilvános istentiszteletet tartunk a templomban. Ünnepi istentiszteletek napján délután 16:00 órakor is tartunk alkalmat. A vasárnapi istentiszteletek az interneten visszanézhetők lesznek és reménység szerint a Bátor Média tv csatornáján is közvetíteni fogják.
– Hétközi alkalmaink (bibliaóra, ifjúsági bibliaóra, nőszövetségi alkalom stb.) a gyülekezeti teremben kerülnek megtartásra.
– Úrvacsorai közösséget a gyülekezeti tagok személyes részvételével további intézkedésig nem tartunk. Pünkösdvasárnap délután 16:00 órakor online közvetítés keretében házi úrvacsorai közösséget tarthat mindenki – a Húsvéti alkalomhoz hasonlóan.

– A keresztség sákramentumát kiszolgáltatjuk, az esküvői és temetési alkalmakat a megfelelő védőtávolság és óvintézkedések betartásával megtartjuk.

Fazakas Ferenc Sándor lelkipásztor

és

Dr. Báthori Gábor gondnok

0 válaszok

Szóljon hozzá Ön is!

Véleménye vagy kérdése van? Beszélgetne velünk?
Írjon bátran, és válaszolunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük