Beszámoló a nyírbátori Bethlen Kata Református Nőszövetségünk szolgálatáról

Advent: készülődés, várakozás. Készülődünk a karácsonyra, ajándékokat vásárolunk szeretteinknek, feldíszítjük otthonainkat, és finom ételeket készítünk. De ez a csendes decemberi időszak ennél többet jelent, mert a Messiás, aki megjelent Betlehemben, az alázat dicsőségét hozta, s mily halkan, mily szerényen.

„Az én kedves kis falumban hosszú sorban indulnak el ifjak, vének, hálát adván a magasság Istenének” – írja Ady Endre. Isten áldása ilyenkor betölti az emberek szívét. Mindenki adni, segíteni szeretne. Milyen nemes, milyen szívet melengető érzés. Ezzel mindenki jól jár, az is, aki adja, és az is, aki kapja. De nagyszerű lenne, ha ez a tiszta, önzetlen szeretet nemcsak így decemberben, hanem egész évben megmaradna! Több békesség, figyelmesség, jóakarat költözne az emberek szívébe. Senki sem a maga hasznát nézné, hanem a másokét is. Az áldásokhoz a kulcs az adakozás.

Novemberben, decemberben ezt tették nőszövetségünk asszonyai is. Minden hétfőn és kedden 9-től 13 óráig dolgoztunk. Elkészítettünk 5 kg csigatésztát a Magdaléneumnak, kedves karácsonyi függőt, bibliajelzőket a hittanos gyerekeknek és a gyülekezet tagjainak. Tettük ezt jó szívvel, segítő szándékkal, szeretetből. Mint egy igazi nagy család, úgy voltunk együtt.

Együttlétünket a fiatal, kedves lelkésznő tette tartalmasabbá: Igeolvasással, igemagyarázattal, rövid imával, közös énekléssel. Köszönet érte! Zsoltáréneklés közben forró tea, kávé és névnapi finom sütemény is került az asztalra. Minden novemberben és decemberben ünneplő névnapost egy szál virággal és áldáskérő énekkel köszöntöttünk meg. Szeretetvendégség keretében kértük Isten áldását szeretett lelkészeink név és születésnapja alkalmából. Hála az Úrnak, hogy itt vannak nekünk, és sok bátorítást, mosolyt kapunk tőlük. Ezeket a lelki ajándékokat nem lehet megvenni, elkérni, csak önként adni. Semmibe nem kerülnek, mégis oly sokat adnak.

Köszönöm lelkes csapatunknak, a kedves asszonytestvéreknek a szeretettel, önzetlenül végzett szorgos munkáját. Köszönöm az együtt gondolkodást, a sok szeretetvendégségben való aktív, odaadó tevékenységüket.

Kívánom mindnyájunknak a karácsony közeledtével, hogy szeressük a szeretetleneket, és bocsássunk meg egymásnak.

Istentől áldott, békés ünnepet kívánok!

Szabó Béláné
a Nőszövetség elnöke

0 válaszok

Szóljon hozzá Ön is!

Véleménye vagy kérdése van? Beszélgetne velünk?
Írjon bátran, és válaszolunk!

Vélemény, hozzászólás?